top of page
Zoek werk als kitter

Functie kitter

Als kitter zorg je voor alle afdichtingen in een woning of gebouw. Het creëren van deze afdichtingen is belangrijk om bijvoorbeeld energieverlies, tochten en inregenen tegen te gaan.

Kit is de verzamelnaam voor dikkere vloeistoffen die gebruikt worden voor de afdichting en verlijming. Globaal bestaan er drie soorten kit die de Kitter kan gebruiken.

  1. Elastische kitten: deze hebben een rubberachtig gedrag. De kit keert na het indrukken of uitrekken weer terug in zijn oorspronkelijke staat.

  2. Plasto elastische kitten: de kit vervormt onder druk, en relaxeert dan. Acrylaatkit is hier een voorbeeld van.

  3. Plastische kitten: deze vervormen wel onder druk maar veren niet uit zich zelf terug en vertonen geen relaxatie. Stopverf is hier een voorbeeld van

Een kitter is een vakman die verantwoordelijk is voor het afkitten van verschillende voorwerpen, zoals badkamers, keukens, toiletruimtes, gevelelementen en wasbakken. Het is de kitter die er voor zorgt dat alle naden netjes afgewerkt worden door middel van kit. Over het algemeen is het zo dat je meestal werkzaam bent binnen de nieuwbouw. Binnen nieuwbouwprojecten is het over het algemeen niet de tegelzetter of timmerman die verantwoordelijk is voor kitwerkzaamheden, dit zijn dan ook de vaklieden waar je veel mee samen zult werken.

Tegenwoordig worden veel verschillende naden voorzien van kit en niet alleen natte ruimtes. Alle bouwelementen, die eventueel kunnen werken worden in de meeste gevallen voorzien van speciale kit om scheuren en/of lekkages te voorkomen. Het netjes kitten is een specialisatie, die om de nodige ervaring vraagt als kitter. In alle gevallen is het secuur kunnen werken als kitter belangrijk, omdat kitnaden niet alleen functioneel moeten zijn maar ook netjes.

Een kitter kan ook ingeschakeld worden voor andere kitwerkzaamheden, zoals voor het kitten van beglazing. Of een kitter beglazing zal kitten is vooral afhankelijk van het aantal ruiten, omdat de meeste glaszetters en/of schilders zelf ook kunnen kitten. Het kitten van ruiten is een aparte specialisatie, omdat beglazingskit afwaterend aangebracht moet worden.

Als kitter is het in alle gevallen belangrijk om met de juiste kit te werken, omdat niet iedere kit zomaar voor alle kit werkzaamheden gebruikt kan worden. Afgekitte ruiten met siliconenkit kunnen bijvoorbeeld niet geschilderd worden door een schilder. Een goede kitter moet dan ook over de juiste productkennis beschikken, omdat er tegenwoordig veel verschillende kitsoorten zijn.

Of

Voordelen van werken bij Hands2Work

Vereisten voor deze functie

Je bent in het bezit van een VCA of VCA-Vol diploma

Als ZZP'er ben je in bezit van een Nederlands KVK uitreksel en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Je bent in het bezit van beschermende kleding conform veligheidsvoorschriften

Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer 

Je bent in het bezit van je eigen gereedschap.

Je beheerst de Nederlandse, Duitse of Engelse taal

Werkervaring

Je hebt een cv met aantoon of opdrachten portfolio met aantoonbare werkervaring

Wat vragen wij van u
Neem contact op
bottom of page