top of page
Zoek werk als elektricien

Functie elektricien

Een Elektricien monteert elektrische installaties. Hij legt de infrastructuur aan die nodig is in de voorziening van elektriciteit. Ook voert hij onderhoud uit aan elektriciteitsvoorzieningen.

Zodra het ruwe afbouwwerk van de metsel en timmerlieden klaar is, kun jij als elektricien beginnen met het aanleggen van elektra.

De Elektricien is ervoor verantwoordelijk dat het stroom veilig een huis of gebouw binnenkomt. Door alles op de juiste manier aan te sluiten, komt er op een veilige manier stroom uit de stopcontacten. Na het aanleggen zal de Elektricien alles langslopen om te zien of het naar behoren werkt.

De Elektricien moet verstand hebben van elektriciteit en stroom. De Elektricien moet weten hoe dit in oude huizen loopt om hier onderhoudswerkzaamheden aan uit te kunnen voeren en problemen op te kunnen lossen. Ook moet de Elektricien een nieuwe infrastructuur voor de elektriciteitsvoorziening aan kunnen leggen. De Elektricien moet een (bouw)tekening goed kunnen lezen en kunnen bepalen waar de bedrading moet lopen en waar de stopcontacten en lichtschakelaars geplaatst moeten worden. Ook het plaatsen hiervan behoort tot de werkzaamheden van de Elektricien.

 

Verantwoordelijkheden en werkzaamheden:

  • Infrastructuur aanleggen voor elektriciteit

  • Trekken van elektriciteitskabels

  • Frezen van sleuven

  • Monteren van verlichting en bedrading

  • Installeren van groepenkasten

  • Afmonteren van stopcontacten en (aardlek)schakelaars

  • Testen van aangelegde elektra

  • Verhelpen en voorkomen van storingen

  • Preventief onderhoud aan elektrische installaties

  • Adviseren over energiebesparing en nieuwe, moderne toepassingen (denk aan automatische bediening van verlichting en geïntegreerde geluidsinstallaties)

Bij de aanleg van elektra op nieuwbouwlocaties moet de elektricien van tekeningen kunnen lezen. Hierop staan de plekken aangegeven waar aansluitpunten en stopcontacten moeten komen.

Zodra je alle elektra geïnstalleerd hebt kunnen de overige vaklieden zoals bijvoorbeeld plafond- en wandmonteurs, stucadoors, tegelzetters en vloerenleggers verder met hun werkzaamheden.

Of

Voordelen van werken bij Hands2Work

Vereisten voor deze functie

Je bent in het bezit van een VCA of VCA-Vol diploma

Als ZZP'er ben je in bezit van een Nederlands KVK uitreksel en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Je bent in het bezit van beschermende kleding conform veligheidsvoorschriften

Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer 

Je bent in het bezit van je eigen gereedschap.

Je beheerst de Nederlandse, Duitse of Engelse taal

Werkervaring

Je hebt een cv met aantoon of opdrachten portfolio met aantoonbare werkervaring

Wat vragen wij van u
Neem contact op
bottom of page