top of page
Zoek werk als gevelmonteur

Functie gevelmonteur

Een gevelmonteur is iemand die gevelbekleding en gevelelementen monteert of repareert. Dit kunnen gevels zijn van woningen, maar ook van bedrijfspanden, winkelcentra, ziekenhuizen of vakantiecomplexen.

Daarmee heeft een gevelmonteur niet alleen een technische taak, maar draagt hij of zij ook bij aan de uitstraling van een woning of gebouw.

Je meet alle constructiedelen nauwkeurig op en monteert daarna alle onderdelen. Vaak zijn de onderdelen van tevoren al op maat gemaakt in de prefab fabriek door de machinaal houtbewerkers of prefab betonfabrieken. Ook prefab metaal fabrieken spelen hierin een rol waar cnc-bankwerkers prefab elementen produceren.

Jij zorgt ervoor als gevelmonteur dat de gevelbekleding dusdanig wordt geïnstalleerd voor de bescherming en isolatie van het pand. Deze gevelbekleding kan gemaakt zijn verschillende soorten materialen, zoals hout, metaal en kunststof. Gevelelementen bepalen het uiterlijk van een gebouw. Ook hiervoor kan de Gevelmonteur gebruik maken van verschillende materialen.

Als je helemaal zelfstandig werkt monteer je soms ook raam- en deurkozijnen, deuren, glas, timmerwerkzaamheden, voegwerk, gevelreiniging. Bovendien houdt een Gevelmonteur zich soms ook bezig met het monteren van dak onderdelen. Op grotere nieuwbouw projecten zijn hier specialisten voor aanwezig. In dat geval werk je dus samen met timmerlieden, kozijnenmonteurs, glaszetters, dakdekkers, lijmwerkers, kitters, metselaars, voegers, etc.

Een gevelmonteur dient geordend te werken aangezien hij met veel verschillende soorten elementen te maken heeft. Daarnaast kan hij bouwtekeningen lezen en zelfstandig gevelbekleding inmeten wat betreft constructiedelen.

Als gevelmonteur kom je op veel verschillende plekken, omdat je je werk op locatie uitvoert. Je doet veel zelfstandig, maar werkt bij grotere bouw- of renovatieprojecten vaak samen met andere eerder genoemde vakspecialisten.

Of

Voordelen van werken bij Hands2Work

Vereisten voor deze functie

Je bent in het bezit van een VCA of VCA-Vol diploma

Als ZZP'er ben je in bezit van een Nederlands KVK uitreksel en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Je bent in het bezit van beschermende kleding conform veligheidsvoorschriften

Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer 

Je bent in het bezit van je eigen gereedschap.

Je beheerst de Nederlandse, Duitse of Engelse taal

Werkervaring

Je hebt een cv met aantoon of opdrachten portfolio met aantoonbare werkervaring

Wat vragen wij van u
Neem contact op
bottom of page