top of page
Zoek werk als installatiemonteur

Functie installatiemonteur

Als installatiemonteur werkt jij zelfstandig of in teamverband aan het installeren van centrale verwarming, vloerverwarming, gas, water en sanitair. De projecten die je uit zal voeren kunnen zowel in de nieuwbouw en renovatie zijn, daarnaast kun je ook worden ingezet voor onderhoud en service.

De projecten waar je komt te werken verschillen van ruwbouw tot afmontage. Bij ruwbouw zijn de werkzaamheden grover en meer gericht op snelheid dan bij afmontage. Bij afmontage is het van essentieel belang dat er meer aandacht wordt besteed aan secuur werk en het mooi afwerken van installaties.

Als het gaat om installaties op nieuwbouwprojecten werk je vanaf de aangeleverde tekeningen. Aan de hand van tekeningen wordt de ‘route’ bepaald van bijvoorbeeld de leidingen. Daarnaast staan ook de posities van de radiatoren en ketels op tekeningen aangegeven. In de renovatie en onderhoud zijn deze tekeningen niet altijd aanwezig waardoor jij als installatiemonteur veel eigen inzicht dient te hebben. Bij renovatie en onderhoudswerken krijg je te maken met zeer uit een lopende installaties, dat is ook de reden dat je beschikt over voldoende vakkennis als het gaat om systemen.

De aansluitingen die je voornamelijk zult gaan maken zijn:

  • Verwarming: installeren van CV ketels en radiatoren, vloerverwarming leggen, waterpompen en leidingwerk leggen. Bij leidingen wordt het onderscheid gemaakt in dik en dunwandige leidingen, waar bij dikwandige de installatie monteur ook laswerkwerkzaamheden zal moeten verrichten. De lastechnieken hiervoor zijn over het algemeen autogeen en TIG lassen.

  • Water: het aanleggen van waterleidingen en aansluiten op de riolering bij woningen en panden. Veel van deze werkzaamheden komen overeen met die van een loodgieter.

  • Gas: gasleidingen aanleggen naar bijvoorbeeld keukens moeten vakkundig worden gekoppeld of gefit. Nauwkeurigheid in het aanleggen van gasleidingen is uiterst belangrijk en de installatie monteur is zich er dan ook van bewust wat de gevolgen kunnen zijn wanneer dit niet goed gebeurt.

  • Sanitair: wanneer je als installatie monteur bezig gaat met het aansluiten van sanitair moet voornamelijk gedacht worden aan wasbakken, douchecabines, toiletten, etc. De werkzaamheden komen dan ook erg overeen met die van een badkamermonteur. In sommige gevallen zal er in dit geval dan ook vloerverwarming moeten worden aangelegd en heb je enige ervaring met het zetten van tegels.

  • Dak en zink werk: het plaatsen van dakgoten is een specialisme als installatie monteur op zich en vereist om lekkage’s te voorkomen dan ook voldoende vakkennis. Ook is een nette afwerking belangrijk omdat de hemelwaterafvoer altijd in zicht zijn.

 

Tot slot moet een installatiemonteur verstand hebben van de veiligheidsrisico’s die horen bij het vak. Op de bouw moet een installatiemonteur vaak overleggen met timmermannen, tegelzetters, vloerenleggers, stukadoors, elektriciens, loodgieters, keukenmonteurs en badkamermonteurs om de werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen.

Of

Voordelen van werken bij Hands2Work

Vereisten voor deze functie

Je bent in het bezit van een VCA of VCA-Vol diploma

Als ZZP'er ben je in bezit van een Nederlands KVK uitreksel en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Je bent in het bezit van beschermende kleding conform veligheidsvoorschriften

Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer 

Je bent in het bezit van je eigen gereedschap. 

Je beheerst de Nederlandse, Duitse of Engelse taal

Werkervaring

Je hebt een cv met aantoon of opdrachten portfolio met aantoonbare werkervaring

Wat vragen wij van u
Neem contact op
bottom of page