top of page
Zoek werk als metselaar

Functie metselaar

Zodra de betontimmerlieden en de betonstaalvlechters klaar zijn en het beton gestort is de fundering klaar en kun jij als metselaar aan de slag. Er wordt onderscheid gemaakt tussen schoon en vuil metselwerk. In beide gevallen is vakmanschap van groot belang omdat muren niet altijd in rechte lijnen worden opgebouwd maar er veel hoekjes en rondingen in het metselwerk zitten. Ook moet er rekening worden gehouden met ruimte voor de isolatie en de leidingen die gelegd worden, hier dien je zelf op te letten aan de hand van de bouwtekening.

Schoon metselwerk betreft de zichtbare kant van de muur ofwel de gevel of binnenmuur. Hiervoor worden bijna altijd bakstenen gebruikt welke op elkaar gemetseld worden. Vervolgens wordt dit metselwerk gevoegd, dit kan bij eenvoudig metselwerk door de metselwerk gedaan worden. Bij specifiek voegwerk wordt dit gedaan door een gespecialiseerde voeger.

Het vuile metselwerk is niet zichtbaar zodra het project wordt opgeleverd. Deze kant wordt afgewerkt met stuc- of timmerwerk en hoeft daarom niet mooi afgewerkt te worden bij het metselen. Voor beide vormen geldt dat het metselwerk waterpas moet zijn.

Hoe ziet het proces van metselwerk eruit: je ontvangt de bouwtekening vanaf waar je zelfstandig te werk gaat. Vaststellen metselverband, berekenen van de hoeken en lagen, plaatst profielen, specie mixen, stenen op maat maken, waterpas metseldraad spannen, overtollige specie tussen stenen verwijderen en eventueel voegwerk toepassen. Voor het klaarleggen van de stenen werkt een metselaar vaak samen met een opperman.

Je kan aan het werk in de nieuwbouw- of onderhoud/renovatiesector. In de nieuwbouw krijgen zij omdat zij tevens de gevel bewerken te maken met gevelbekleders, kozijnen monteurs, glaszetters, timmerlieden en uitvoerders.

Gereedschap: Rubberen hamer, Normale hamer, Waterpas, Voegbord, Voegspijker, Troffel (metalen plaat voor het mengen en scheppen van specie), Sabel (platte ijzeren staaf om stenen op lengte te maken), Bezem (schoon houden van de werkplek), Bats (soort schep)

 

Daarnaast heb je ervaring met het werken met: moker (in geval van renovatiewerk), werken met een betonmolen, werken met profielen, werken met een metseldraad.

Of

Voordelen van werken bij Hands2Work

Vereisten voor deze functie

Je bent in het bezit van een VCA of VCA-Vol diploma

Als ZZP'er ben je in bezit van een Nederlands KVK uitreksel en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Je bent in het bezit van beschermende kleding conform veligheidsvoorschriften

Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer 

Je bent in het bezit van je eigen gereedschap.

Je beheerst de Nederlandse, Duitse of Engelse taal

Werkervaring

Je hebt een cv met aantoon of opdrachten portfolio met aantoonbare werkervaring

Wat vragen wij van u
Neem contact op
bottom of page