top of page
Zoek werk als betonstaal-ijzervlechter

Functie betonstaal- ijzervlechter

Jij maakt als betonstaalvlechter (ijzervlechter) op het project de wapening voor verschillende betonconstructies. Dit doe je door het wapeningsstaal op maat te knippen en buigen, vervolgens worden het wapeningsstaal aan elkaar gevlochten. Het gevlochten wapeningsstaal wordt gebruikt als basis voor het aanleggen van funderingen van betonconstructies. De betonconstructies waar je het wapeningsstaal voor vlecht kan voor zeer uiteenlopende doeleinden worden gebruikt. Denk hier bij aan bijvoorbeeld funderingsvloeren, betonnenwanden, kolommen, wanden, trappen, bruggen, tunnels, etc.

Als betonstaal- ijzervlechter werk je vaak samen met vaklieden welke betrokken zijn van het aanleggen van de eerder genoemde constructies. Bij de voorbereiding van het storten van beton werk je samen met de betontimmerlieden welke de bekistingen maken. Zodra de bekistingen staan kunnen de wapeningsmatten geplaatst worden en is de basis gelegd voor het storten van beton

Wanneer je als betonstaal- ijzervlechter in een prefab fabriek aan het werk gaat knip en buig jij de wapeningsstaven op maat en vlecht deze samen tot wapeningsmatten.

Het is als betonstaal- ijzervlechter belangrijk dat je zelfstandig kunt werken vanaf een bouwtekening. Ook heb je voldoende vakkennis van de materialen en gereedschap. Ook kun je werken met machines en apparaten die gebruikt zijn bij het maken van prefab elementen. Daarnaast kan het voorkomen dat je tijdens het produceren van de beton staalconstructie laswerkzaamheden moet verrichten.

Het is uiterst belangrijk dat je als betonstaal-ijzervlechter goed communiceert met je collega’s en de betontimmerlieden. Het aanleggen van van funderingen moet namelijk uiterst nauwkeurig gebeuren. Een foutje in de fundering kan nadelige gevolgen hebben voor de rest van het bouwproject. 

Of

Voordelen van werken bij Hands2Work

Vereisten voor deze functie

Je bent in het bezit van een VCA of VCA-Vol diploma

Als ZZP'er ben je in bezit van een Nederlands KVK uitreksel en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Je bent in het bezit van beschermende kleding conform veligheidsvoorschriften

Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer 

Je bent in het bezit van je eigen gereedschap.

Je beheerst de Nederlandse, Duitse of Engelse taal

Werkervaring

Je hebt een cv met aantoon of opdrachten portfolio met aantoonbare werkervaring

Wat vragen wij van u
Neem contact op
bottom of page