top of page
Zoek werk als glaszetter

Functie glaszetter

Als glaszetter ga je aan de slag op nieuwbouwprojecten met het plaatsen van nieuwglas of in het onderhoud met het vervangen van glaswerk. De projecten waarop je aan het werk gaat variëren van nieuwbouwwoningen, woningbouw, kantoorpanden tot scholen en winkels.

Naast het plaatsen van glas in de kozijnen aan de buitengevel van een pand kun je ook ingezet worden om interieur glas te plaatsen. Je kunt na het krijgen van instructies van het project zelf plannen, het glas opmeten en snijden.

Daarnaast zul je ook oud glas moeten verwijderen, en eventuele schade moeten restaureren bijvoorbeeld het kitwerk of houtrot aan de kozijnen. Ook ben je in staat om timmerwerkzaamheden te verrichten gericht op kozijnen van hout, aluminium of kunststof. Zodra het glas in het kozijn geplaatst rond je de klus af door het afkitten en afmessen van de kit.

De soorten glas waarmee je te maken krijgt zijn Enkelglas, dubbelglas, gehardglas, gelaagdglas, gelaagdglas en draadglas, gefigureerd en glas in lood. Daarnaast kunnen zich ook specifiekere glas projecten plaatsvinden bijvoorbeeld glazen scheidingswanden, lichtkoepels, glazendeuren en monumentenglas.

Je kunt als glaszetter ingezet worden door een aannemersbedrijf, schildersbedrijf of een glasservice. Het verschil daarin zit in de werktijden. Bij aannemers en schildersbedrijven gaat het voornamelijk om nieuwbouw en onderhoudsprojecten. Werk je bij een glasservice is het meestal reparatie van gebroken ruiten.

Op een nieuwbouwproject kom je vaak samen te werken met een timmerman of kozijnen monteur. Zodra jullie de kozijnen en het glas geplaatst hebben kunnen de schilders aan de gang om de kozijnen af te lakken.

Of

Voordelen van werken bij Hands2Work

Vereisten voor deze functie

Je bent in het bezit van een VCA of VCA-Vol diploma

Als ZZP'er ben je in bezit van een Nederlands KVK uitreksel en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Je bent in het bezit van beschermende kleding conform veligheidsvoorschriften

Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer 

Je bent in het bezit van je eigen gereedschap.

Je beheerst de Nederlandse, Duitse of Engelse taal

Werkervaring

Je hebt een cv met aantoon of opdrachten portfolio met aantoonbare werkervaring

Wat vragen wij van u
Neem contact op
bottom of page