top of page
Zoek werk als metal stud wanden monteur

Functie plafond- en wandenmonteur

Jij bent als plafond en wandmonteur een vakman gespecialiseerd in het maken van wanden en plafonds. In de meeste gevalle heeft dit betrekking op het maken van systeemwanden en systeemplafonds of metal-studwanden en plafonds. Omdat je meestal aan grote projecten werkt is het belangrijk dat een plafond en wandmonteur goed tekening kan lezen, zodat de juiste maatvoering overgenomen wordt. Het meest voorkomende systeem dat een plafond en wandmonteur zal gebruiken is het systeem Metal Stud.

Metal Stud profielen maken (het blikwerk) het mogelijk om op een relatief makkelijke manier wanden en plafonds op te bouwen, die later afgewerkt kunnen worden met diverse materialen zoals gipsplaten. Vooral systeemwanden worden opgebouwd met Metal Stud. Bij plafonds kan er ook sprake zijn van een ander systeem, omdat deze profielen meestal minder zwaar uitgevoerd worden.

Als plafond en wandmonteur werk je hoofdzakelijk binnen bedrijfsgebouwen, zoals kantoren en fabrieken. In dergelijke gebouwen wordt over het algemeen het meest gebruik gemaakt van systeemwanden en systeemplafonds. Ook binnen andere soorten gebouwen komen systeemwanden en systeemplafonds voor, zoals schoolgebouwen, ziekenhuizen en bibliotheken.

Als plafond en wandmonteur ben je meestal werkzaam binnen de grotere gebouwen, waar behoefte bestaat aan een flexibele indeling. Dit kunnen nieuwbouwprojecten betreffen maar ook renovatieprojecten. Daarnaast kan er sprake zijn van verschillende extra aandachtspunten, zoals het mogelijk moeten toepassen van dubbele gipsplaten en het uitzagen van uitsparingen voor leidingen en elektra.

Of

Voordelen van werken bij Hands2Work

Vereisten voor deze functie

Je bent in het bezit van een VCA of VCA-Vol diploma

Als ZZP'er ben je in bezit van een Nederlands KVK uitreksel en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Je bent in het bezit van beschermende kleding conform veligheidsvoorschriften

Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer 

Je bent in het bezit van je eigen gereedschap.

Je beheerst de Nederlandse, Duitse of Engelse taal

Werkervaring

Je hebt een cv met aantoon of opdrachten portfolio met aantoonbare werkervaring

Wat vragen wij van u
Neem contact op
bottom of page