top of page
Zoek werk als kozijnenmonteur

Functie kozijnenmonteur

Als kozijnenmonteur ben je gespecialiseerd in het opmeten, installeren, monteren en afwerken van kozijnen. In veel gevallen zal het gaan om kunststofkozijnen en/of aluminiumkozijnen. Naast het installeren van de kozijnen ben je vaak ook verantwoordelijk voor het afhangen deuren en ramen. Ook kan voorkomen dat je als kozijnenmonteur het glas zal moeten plaatsen in de kozijnen, dit komt voornamelijk voor bij onderhoud of renovatie projecten. 

Secuur werken is van essentieel belang als kozijnen monteur, als er niet met precisie gewerkt wordt kan dit later problemen opleveren. Kozijnen dienen altijd haaks en waterpas te worden gemonteerd, om disfunctioneren, vocht en tocht te voorkomen.

Het is belangrijk om te weten dat het installeren van kunststof- en aluminiumkozijnen niet zomaar vergeleken kan worden met het plaatsen van houten kozijnen. Kunststofkozijnen en aluminiumkozijnen kunnen niet meer bewerkt worden qua maatvoering waar houten kozijnen doorgaans nog enkele millimeters bewerkt kunnen worden. Daarnaast gaat het afhangen van ramen en deuren van kunststof- en aluminiumkozijnen heel anders dan bij houten kozijnen het geval is. Kunststof- en aluminiumkozijnen worden afgehangen op basis van de manier waarop deze (meestal) al in de prefab fabriek gesteld is. Houten ramen en deuren daarentegen worden afgehangen door deze pas te schaven. Het plaatsen van houten kozijnen wordt dan ook bijna altijd door een timmerman uitgevoerd.

Kunt u houten kozijnen en eventueel ook dakkapellen plaatsen? Kijk dan bij vacature timmerman.

Het kan voorkomen dat u op een project samenwerkt met vaklieden van andere disciplines. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn: gevelmonteurs, kitters, isolateurs, schilders, stukadoors, metselaars en voegers

Of

Voordelen van werken bij Hands2Work

Vereisten voor deze functie

Je bent in het bezit van een VCA of VCA-Vol diploma

Als ZZP'er ben je in bezit van een Nederlands KVK uitreksel en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Je bent in het bezit van beschermende kleding conform veligheidsvoorschriften

Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer 

Je bent in het bezit van je eigen gereedschap.

Je beheerst de Nederlandse, Duitse of Engelse taal

Werkervaring

Je hebt een cv met aantoon of opdrachten portfolio met aantoonbare werkervaring

Wat vragen wij van u
Neem contact op
bottom of page